Κυριακή 13 Μαρτίου 2022

Πατάτες με μπεσαμέλ και μπέικον

 

Υλικά

3 μεγάλες πατάτες

200 γ μπέικον σε φέτες

200 γ τυρί ένταμ τριμμένο

Για την μπεσαμέλ

100 γ βούτυρο

300 γ γάλα

100 γ αλεύρι

 

Εκτέλεση

Πλένουμε τις πατάτες και τις στεγνώνουμε καλά. Κάθε μια τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο και μετά σε λαδόκολλα. Τις βάζουμε σε ταψάκι και στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 70 λεπτά. Σε τηγάνι με δυνατή φωτιά σοτάρουμε, το μπέικον, μόλις είναι έτοιμες οι πατάτες. Αφαιρούμε αλουμινόχαρτο και λαδόκολλα, τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τις κόβουμε στην μέση. Με κουτάλι αφαιρούμε το εσωτερικό τους όχι όλο μέχρι την φλούδα. Μέσα βάζουμε το μπέικον, το τριμμένο τυρί και πάνω την μπεσαμέλ. Τι βάζουμε σε ταψάκι και στην επάνω σχάρα της κουζίνας για 25 ακόμα λεπτά στους 200 βαθμούς.