Υλικά
2 αυγά
100 γρ ζάχαρη
80 γρ ηλιέλαιο
300 γρ αλεύρι
8 γρ μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα από ένα λεμόνι
300 γρ μαρμελάδα βερίκοκο
Εκτέλεση
Σε μπολ βάζουμε τα αυγά, την ζάχαρη, το ξύσμα του λεμονιού
και το λάδι. Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν. Ανακατεύουμε έως ότου
δημιουργηθεί ζύμη που δεν κολλάει στο χέρι μας.
Μεταφέρουμε σε αλευρωμένη λαδόκολλα, πλάθουμε και κόβουμε το 1/3 από τη
ζύμη που το κρατάμε στην άκρη. Με τον πλάστη ανοίγουμε ένα φύλλο ικανό να
καλύψει το ταψάκι μας στα 28 εκατοστά. Βουτυρώνουμε το ταψί μας και ανάβουμε
τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Μεταφέρουμε το φύλλο στο ταψί και κόβουμε τις
άκρες της ζύμης στο μέσον από τα χείλη του ταψιού. Τρυπάμε την επιφάνεια με
πιρούνι και πάνω στρώνουμε την μαρμελάδα ομοιόμορφα. Κάνουμε την ίδια
διαδικασία με το υπόλοιπο μέρος της ζύμης και το κόβουμε σε λωρίδες. Βάζουμε
πάνω στην μαρμελάδα μέχρι τις άκρες της ζύμης και περιφερειακά. Τοποθετούμε το
ταψί μας στο φούρνο για 45 λεπτά.