Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Fiadone



Με brucciu από την Κορσική. Brucciu, είναι είδος τυριού από γάλα προβάτου. Μπορεί να γίνει και με το γνωστό μας ανθότυρο.


Υλικά

1 κεσεδάκι με brucciu 500 γ
4 αυγά
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
150 γ ζάχαρη
1 βανίλια
Ξύσμα από ένα λεμόνι


Εκτέλεση

Σε μπολ βάζουμε το brucciu και το πολτοποιούμε με το σύρμα. Προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά, ανακατεύοντας. Προσθέτουμε το αλεύρι, την βανίλια, την ζάχαρη και το ξύσμα. Το μίγμα μας όταν είναι έτοιμο το βάζουμε σε μικρό σε διάσταση πυρίμαχα σκεύος, αφού πρώτα το λαδώσαμε καλά. Το τοποθετούμε σε προθερμασμένο στους 150 βαθμούς για 30 λεπτά. Έπειτα ανεβάζουμε στους 180 βαθμούς για άλλα 10 λεπτά