Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου 2019

Κολοκύθα Butternut




Υλικά

1 κολοκύθα
20 γ κρέμα γάλακτος
100 γ μπέικον
10 βλαστούς από σχοινόπρασο (ciboulette)
100 γ τριμμένο τυρί


Εκτέλεση


Πλένουμε την κολοκύθα εξωτερικά. Την κόβουμε στη μέση με κοφτερό μαχαίρι από πάνω προς τα κάτω. Με ένα κουτάλι βγάζουμε τα σποράκια. Τώρα αρχίζουμε να βγάζουμε την ψίχα την οποία και κρατάμε σε ένα μπολ, γιατί μπορούμε να κάνουμε πουρέ με αυτή ή να την κάνουμε σουπίτσα. Θέλει αρκετή προσπάθεια να την αδειάσουμε αλλά το καταφέρνουμε. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε την κρέμα, το μπέικον και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το μισό περιεχόμενο του μπολ στη θέση της ψίχας της κολοκύθας. Προσθέτουμε το σχοινόπρασο και το υπόλοιπο μετά. Τέλος από επάνω βάζουμε το τριμμένο τυρί.  Tοποθετούμε σε ταψάκι και σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα και 20 λεπτά.