Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Κουραμπιέδες




Υλικά


150 γ αλεύρι
150 γ βούτυρο
60 γ άχνη ζάχαρη και επιπλέον για την κάλυψη τους
½ φάκελο μπέικιν
½ φάκελο βανίλια
2 κουταλιές σούπας ρούμι
50 γ αμύγδαλα ψίχα σε κομματάκια


Εκτέλεση


Καβουρδίζουμε στο φούρνο τα αμύγδαλα και μετά τα σπάμε σε κομματάκια. Στο μίξερ με το φτερό κτυπάμε την ζάχαρη με το βούτυρο. Προσθέτουμε το ρούμι και  σιγά σιγά το αλεύρι, με το μπέικιν, την βανίλια. Βάζουμε τα αμύγδαλα ζυμώνοντας με το χέρι. Δημιουργούμε μικρά μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα, σε προθερμασμένο στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά. Βγάζουμε το ταψί και τους αφήνουμε να κρυώσουν. Αργότερα σε ένα μπολ με άχνη ζάχαρη, τους βάζουμε μέσα έναν έναν για να πάει παντού η ζάχαρη και μετά τους βάζουμε σε ένα πιάτο.