Σάββατο 30 Απριλίου 2022

Κέικ με μήλα και καρύδια

 

Υλικά

250 γ αλεύρι

150 γ ζάχαρη

160 γ βούτυρο

4 αυγά

2 βανίλιες

1 κουταλάκι κανέλα

170 γ γάλα

1 κουταλάκι μπέικιν

7 κομμάτια καρύδια πεταλούδα για το γαρνίρισμα

Άχνη ζάχαρη

150 γ καρύδια τριμμένα

200 γ μήλα τριμμένα

 

Εκτέλεση

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο λιωμένο, την ζάχαρη, τις βανίλιες και κτυπάμε. Κόβουμε τα μήλα και με το μούλτι τα κάνουμε πολτό. Θρυμματίζουμε τα καρύδια. Χωρίζουμε τα αυγά και βάζουμε τους κρόκους στο μίξερ. Προσθέτουμε τα άλλα υλικά μας. Ανακατεύουμε. Σε άλλο μπολ κτυπάμε τα ασπράδια. Αφαιρούμε το κάδο από την συσκευή του μίξερ. Προσθέτουμε τα ασπράδια κάνοντας κυκλικές κινήσεις από πάνω προς τα κάτω. Βουτυρώνουμε φόρμα και βάζουμε το μείγμα μας. Την τοποθετούμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά. Πάνω βάζουμε για γαρνίρισμα άχνη ζάχαρη και καρύδια.