Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Le Flan de Semoule au Caramel Beurre Salé

 

Υλικά

150 γ άχνη ζάχαρη

1 λίτρο γάλα πλήρες

100 γ βούτυρο αλατισμένο

150 γ σιμιγδάλι χοντρό

65 γ κράμα γάλακτος πλήρη

2 βανίλιες

3 αυγά

 

Εκτέλεση

Σε κατσαρολάκι βάζουμε τα 100 γ από την άχνη στη φωτιά. Μόλις αρχίσει να λιώνει η ζάχαρη αρχίζουμε να ανακατεύουμε. Όταν πάρει χρώμα κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια. Όταν λιώσει καλά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και πάλι ανακατεύουμε. Τα 150 γ του μείγματος το μεταφέρουμε σε φόρμα. Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και την υπόλοιπη ζάχαρη με τις βανίλιες. Ανακατεύουμε ελάχιστα. Σε μεσαία φωτιά. Όταν αρχίσει να βράζει το γάλα ανακατεύουμε το αποσύρουμε από την φωτιά και από ψηλά ρίχνουμε στο μείγμα μας το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε και βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλότερη ένταση φωτιάς έως ότου μα αρχίζει να πήζει το μείγμα μας. Αποσείουμε και πάλι από την φωτιά και ανακατεύουμε. Τέλος βάζουμε τα αυγά καλά κτυπημένα με πιρούνι. Ανακατεύουμε το μείγμα μας, από κάτω προς τα απάνω έως ότου ομογενοποιηθούν τα αυγά. Τέλος αδειάζουμε την κατσαρόλα μας στην φόρμα. Τοποθετούμε την φόρμα μας κατά τα ¾ μέσα σε δοχείο με νερό και την βάζουμε σε θερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 30 λεπτά. Όταν κρυώσει το γλυκό μας το αντιστρέφουμε σε πιάτο.