Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021

Κέικ πορτοκαλιού

 

Υλικά

400 γ χυμό πορτοκαλιού

230 γ σιμιγδάλι ψηλό

130 γ λάδι καλαμποκιού

150 γ ζάχαρη

70 γ αλεύρι

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν

Ξύσμα από ένα πορτοκάλι

 

Εκτέλεση

Σε μπολ βάζουμε το χυμό και το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε για 30 λεπτά. Ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε το λάδι και τα άλλα υλικά. Πάλι ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε το μείγμα μας σε λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος και το τοποθετούμε στον ήδη θερμό στους 180 βαθμούς φούρνο μας για 45 λεπτά.