Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

Μηλόπιτα

 

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτας

8 μήλα μεσαία

1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

 

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα 6 μήλα. Τα βάζουμε σε μπολ και στο φούρνο μικροκυμάτων σκεπασμένα για 8 λεπτά, να μαλακώσουν. Έπειτα τα μεταφέρουμε στο μπλέντερ μόλις κρυώσουν. Βάζουμε το φύλλο σφολιάτας στην ταρτιέρα και απάνω βάζουμε τα μήλα από το μπλέντερ. Τα επόμενα 2 μήλα που έχουμε καθαρισμένα, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Τα τοποθετούμε κυκλικά πάνω στον πολτό του μήλου. Προσθέτουμε μικρά κομματάκια από το βούτυρο εδώ εκεί στην επιφάνεια και τέλος την ζάχαρη. Τοποθετούμε την ταρτιέρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.