Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020

Πίτα με ζαμπόν και φέτα

 

Υλικά

1 φύλλο σφολιάτα

80 γ φέτα

5 φέτες καπνιστό ζαμπόν

2 πρέζες ρίγανη

1 πρέζα πάπρικα

 

Εκτέλεση

Στο πάγκο που ξετυλίξαμε το φύλο της σφολιάτας τοποθετούμε τις φέτες ζαμπόν, πάνω της. Πάνω σε αυτές βάζουμε την φέτα θρυμματισμένη, προσθέτοντας την ρίγανη και την πάπρικα. Διπλώνουμε με την βοήθεια του αντιπολιτικού της χαρτιού κυκλικά την ζύμη. Στις άκρες πλάθουμε ένα μικρό κλείσιμο. Με προσοχή την βάζουμε σε φόρμα με αντικολλητικό χαρτί και στο φούρνο για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.