Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

Χορτόπιτα με ανθότυρο




Υλικά

1 κιλό σπανάκι κατεψυγμένο
600 γ ραδίκια κατεψυγμένα
500 γ ανθότυρο
2 πρέζες ξερό δυόσμο
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 πακέτο με 6 φύλλα παραδοσιακά κρούστας.
2 αυγά
4 κουταλιές λάδι
2 πρέζες πιπέρι
2 πρέζες αλάτι


Εκτέλεση

Σε μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε με λίγο λάδι, το κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες και το σπανάκι. Σε κατσαρόλα βράζουμε με λίγο λάδι τα ραδίκια. Όταν και τα δύο είναι έτοιμα τα σουρώνουμε να φύγουν τα περιττά νερά. Τα βάζουμε μαζί. Σε μπολ τρίβουμε με τα χέρια μας το τυρί και προσθέτουμε τον δυόσμο, το αλάτι, τα αυγά, και το λάδι. Ανακατεύουμε καλά. Όταν τα χορταρικά μας έχουν κρυώσει αρκετά, προσθέτουμε όλα τα υλικά σε μεγάλη σουπιέρα και ανακατεύουμε. Ετοιμάζουμε το ταψί και στρώνουμε τα τρία φύλλα, βάζοντας και κάτω και ενδιάμεσα λυμένο βούτυρο. Βάζουμε την γέμιση και από πάνω τα άλλα τρία φύλλα βουτυρωμένα ανάμεσα. Χαράζουμε τα επάνω φύλλα με το μαχαίρι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.