Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

Λαγάνα




Υλικά

300 γ αλεύρι
50 γ νερό βρύσης
50 γ λάδι καλαμποκιού
2 πρέζες ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 φάκελο μαγιά


Εκτέλεση

Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, την μαγιά, το νερό και το λάδι. Ανακατεύουμε καλά και όταν η ζύμη μας ομογενοποιηθεί, βάζουμε αλεύρι στον πάγκο μας και πλάθουμε την ζύμη με τα χέρια μας δημιουργώντας μπαλίτσα. Βάζουμε λίγο αλεύρι στο μπολ και την ζύμη από πάνω. Σκεπάζουμε το μπολ με πετσέτα και αφήνουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά να φουσκώσει. Μεταφέρουμε την ζύμη μας σε ταψί που πριν βάλαμε αντικολλητικό χαρτί και την απλώνουμε καλά με τα χέρια μας. Σκεπάζουμε και πάλι για 30 λεπτά με πετσέτα. Έπειτα πατάμε την επιφάνειά της με τα δάκτυλά μας μέχρι να φτάνουν στην επιφάνεια του ταψιού. Με πινέλο βάζουμε νερό στην επιφάνεια της ζύμης και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Τοποθετούμε το ταψί μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά.