Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

Γλυκό με πλιγούρι




Υλικά

500 γ γάλα
100 γ βούτυρο
2 κούπες πλιγούρι
1 κούπα ζάχαρη
2 αυγά
2 βανίλιες
1 πρέζα αλάτι


Εκτέλεση

Βάζουμε το πλιγούρι σε κούπα με χλιαρό νερό για να φουσκώσει. Όταν είναι έτοιμο το σουρώνουμε και το βάζουμε ξανά σε κούπα με μισή κούπα από το γάλα. Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και σε μέτρια φωτιά, το αφήνουμε να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε. Κτυπάμε τα αυγά προσθέτοντας σε αυτά το αλάτι και τις βανίλιες. Τα βάζουμε και αυτά στην κατσαρόλα μας. Τώρα είναι η σειρά για τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Όταν δούμε ότι το βούτυρο έλιωσε προσθέτουμε το πλιγούρι. Ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε το μείγμα μας σε αντικολλητικό ταψάκι και σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.