Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Σνίτσελ με λαχανικά και ρύζι




Υλικά

3 φιλέτα σνίτσελ κτυπημένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
1 κούπα ρύζι μπασμάτι
1 κρεμμύδι
2 καρότα
2 κολοκυθάκια
1 ζελέ λαχανικών
3 κούπες νερό
2 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
1 πρέζα αλάτι


Εκτέλεση

Σε μπολ βάζουμε το κρέας και το λάδι και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε το τηγάνι μας (που δέχεται και καπάκι) να κάψη χωρίς λάδι σε δυνατή φωτιά. Βάζουμε το κρέας και το ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε το βούτυρο και πάλι ανακατεύουμε. Όταν το κρέας πάρει χρυσό χρώμα, προσθέτουμε τα λαχανικά που τα καθαρίσαμε και τα κόψαμε σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι  να φύγουν τα υγρά τους. Τώρα χαμηλώνουμε την φωτιά, προσθέτουμε το ζελέ των λαχανικών και ανακατεύουμε. Βάζουμε το νερό και σκεπάζουμε με το καπάκι. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 30 λεπτά περίπου. Έχει πλέον αρκετά υγρά το φαγητό μας. Προσθέτουμε το ρύζι και το αφήνουμε για 15 λεπτά να σιγοβράσει με το καπάκι πάλι. Τέλος αφαιρούμε το καπάκι, ανακατεύουμε και σβήνουμε την φωτιά.