Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019

Κέικ με φρούτα γκλασέ



Υλικά

300 γ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γ ζάχαρη
200 γ βούτυρο αγελάδας
100 γ φρούτα γκλασέ
  40 γ σταφίδες
    4 αυγά
    3 κουταλιές της σούπας Ρούμι
 1/2  κουτάλι του γλυκού μπέικιν


Εκτέλεση

Τοποθετούμε σε μπολ με νερό τις σταφίδες και της αφήνουμε για 20 λεπτά. Τις ξεπλένουμε στο διάστημα αυτό για τρεις φορές γιατί βγάζουν την ουσία κατά την διάρκεια της επεξεργασίας τους. Τις σουρώνουμε και τις στραγγίζουμε για να φύγει το νερό και προσθέτουμε το ρούμι, στο μπολ που τις έχουμε. Ανακατεύουμε για να πάει σε όλες το ρούμι. Σε ένα άλλο μεγάλο βάζουμε το αλεύρι και το μέϊκιν ανακατεύοντας καλά. Στον κάδου του μίξερ βάζουμε το βούτυρο λιωμένο και την ζάχαρη. Κτυπάμε για αρκετή ώρα. Προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά φροντίζοντας να ανακατευτεί καλά πριν προσθέσουμε το νέο. Τώρα αδειάζουμε τον κάδο του μίξερ στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε με κουτάλι. Προσθέτουμε τα φρούτα και τις σταφίδες με το ρούμι. Το μείγμα μας όταν είναι έτοιμο, το τοποθετούμε σε μακρόστενη φόρμα που βουτυρώσαμε και αλευρώσαμε πριν. Σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο βάζουμε την φόρμα μας για 70 λεπτά.