Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

Γαλατόπιτα με σφολιάτα




Υλικά

500 γ γάλα
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
½ κούπα ζάχαρη
½ κούπα σιμιγδάλι
3 αυγά
1 φύλλο σφολιάτας
2 φάκελα βανίλια με ζάχαρη

Εκτέλεση

Βγάζουμε το φύλλο της σφολιάτας από την κατάψυξη και το αφήνουμε να μαλακώσει για 1 ώρα περίπου. Σε κατσαρόλα βάζω το γάλα με την ζάχαρη σε δυνατή φωτιά, ανακατεύω συνεχώς. Προσθέτω το βούτυρο και συνεχίζω να ανακατεύω. Σε μπολ κτυπάω τα αυγά με την βανίλια. Μόλις το γάλα κοχλάσει το αποσύρω από την φωτιά και προσθέτω το σιμιγδάλι ανακατεύοντας γρήγορα. Όταν το μείγμα μας αρχίζει να πήζει προσθέτω τα αυγά, ανακατεύοντας πάλι. Τοποθετώ σε πυρίμαχο βουτυρωμένο σκεύος, την σφολιάτα και επάνω αδειάζω το μείγμα μου. Το τοποθετώ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά