Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

Γαρίδες με κοφτό μακαρονάκι




Υλικά

23 γαρίδες με τα κελύφη τους
250 γ κοφτό μακαρονάκι
1 ντομάτα τριμμένη
1 ποτήρι κρασιού ούζο
1 ποτήρι νερό
Λίγο λάδι


Εκτέλεση


Βάζω τις γαρίδες σε μια κατσαρόλα με νερό και τις βράζω για 15 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Τις αφαιρώ με τρυπητή κουτάλα και τις βάζω σε ένα πιάτο να κρυώσουν. Αφαιρώ τα κελύφη τους και τα τοποθετώ στην κατσαρόλα που πριν είχα βράσει τις γαρίδες, σε χαμηλή φωτιά. Σε άλλη κατσαρόλα βάζω 4 κουταλιές λάδι με δυνατή φωτιά και προσθέτω τις γαρίδες. Όταν αρχίσουν να γίνονται σαλιγκαράκια, προσθέτω ένα ποτήρι  κρασιού ούζο. Ανακατεύω συνέχεια έως ότου εξατμιστεί το ούζο. Προσθέτω την ντομάτα και χαμηλώνω την ένταση της φωτιάς. Ανακατεύω και πάλι και προσθέτω 1 ποτήρι νερό. Βράζουν έτσι για 30 λεπτά. Τώρα σουρώνω τα κελύφη των γαρίδων κρατώντας το ζουμί. Προσθέτω 3 ποτήρια από αυτό στις γαρίδες και βάζω στην κατσαρόλα και το μακαρονάκι. Ανακατεύω καλά και αφήνω για 20 ακόμα λεπτά με σκεπασμένη την κατσαρόλα έως ότου γίνει το μακαρονάκι. Αποσύρω από την φωτιά και το αφήνω σκεπασμένο αφού πρώτα το ανακάτεψα.