Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

Κέικ για τα 18 χρόνια του Rubens μας




Υλικά

200 γ αλεύρι
150 γ ζάχαρη
100 γ αμύγδαλο φιλέ
150 γ βούτυρο λιωμένο
100 γ τριμμένο μπισκότο
4 αυγά
2 βανίλιες με ζάχαρη
1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν
100 γ σταφίδες
3 κουταλιές της σούπας ρούμι


Εκτέλεση

Σε ένα μπολ πλένω τις σταφίδες και όταν τις σουρώνω προσθέτω 3 κουταλιές ρούμι. Σε ένα άλλο κτυπάω τα αυγά με την βανίλια και τα κρατάω στην άκρη. Σε μεγάλο μπολ βάζω το αλεύρι, το μπέικιν, την ζάχαρη, το αμύγδαλο και το μπισκότο. Ανακατεύω καλά και προσθέτω το βούτυρο. Ανακατεύω και πάλι να πάει παντού και προσθέτω τα αυγά. Αργότερα προσθέτω τις σταφίδες με το ρούμι. Το μείγμα μας το βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος και σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.