Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

Creusois



Από την νομαρχία της κεντρική Γαλλίας, Creuse, που καλλιεργούν φουντούκια και καρύδια. Συνοδευτικό του καφέ.

Υλικά

150 γ βούτυρο αγελάδας λιωμένο αλλά κρύο
125 γ φουντούκια σε σκόνη
5 ασπράδια αυγών
80 γ αλεύρι
90 γ ζάχαρη λευκή
90 γ ζάχαρη καστανή


Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το φουντούκι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το βούτυρο και λίγο μετά τα αυγά. Το μείγμα το βάζουμε σε μικρό πυρίμαχο σκεύος σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά.