Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019

Τυροκούλουρα




Υλικά


500 γ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γ γάλα
100 γ λάδι σόγιας
100 γ νερό
150 γ φέτα
1 αυγό χωρισμένο κρόκο και ασπράδι
1 φάκελο ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
1α πρέζα αλάτι
1 κουταλιά σούπας βούτυρο


Εκτέλεση


Σε μεγάλο μπολ βάζω, το λάδι, το νερό, το γάλα και το ασπράδι. Ανακατεύω καλά. Προσθέτω τα 300 γ αλεύρι, την μαγιά και την ζάχαρη. Ανακατεύω ξανά. Προσθέτω το υπόλοιπο αλεύρι και το αλάτι. Ανακατεύω την ζύμη που έχει δημιουργηθεί με το χέρι απαλά. Στο μπολ βάζω μεμβράνη και πετσέτα από πάνω. Αφήνω την ζύμη 45 λεπτά. Όταν έρθει η ώρα ξεσκεπάζω το μπολ και φέρνω την ζύμη στον πάγκο εργασίας, που πριν έβαλα λίγο αλεύρι. Ζυμώνω ελαφρά και κόβω σε επτά μπαλάκια. Στο κάθε ένα από αυτά βάζω πάνω λίγο βούτυρο και τον ανοίγω με το χέρι. Πεπλανημένο όπως είναι βάζω κατά μήκος φέτα τριμμένη. Σκεπάζω τις δύο άκρες και τυλίγω κυκλικά προσπαθώντας οι άκρες να κλείσουν σαν ένα μεγάλο και …στρουμπουλό κουλούρι. Ένα ένα τα τοποθετώ σε ταψί με λαδόκολλα. Τα αλείφω με τον κρόκο με λίγο  νερό και πασπαλίζω με σουσάμι. Σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά βάζω το ταψί.