Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

Αναποδογυριστή ροδακινόπιτα



Υλικά


80 γ βούτυρο
1 ¼ κούπα ζάχαρη
2 ροδάκινα μεγάλα αλλά σκληρά
3 αυγά
1 κούπα αλεύρι
1 φάκελο μπέικιν
2 κουταλιές του γλυκού ρούμι


Εκτέλεση


Σε ένα μπολ βάζω τα αυγά και τα κτυπάω. Προσθέτω την ζάχαρη (κρατώντας 3 κουταλιές της σούπας) και ανακατεύω, βάζω το αλεύρι με το μπέικιν και προσθέτω το βούτυρο σε υγρή μορφή ανακατεύω καλά. Προσθέτω το ρούμι και πάλι ανακατεύω. Σε μικρό σχετικά ταψάκι που το έχω καλύψει με βούτυρο, προσθέτω τις 3 κουταλιές ζάχαρη πασπαλίζοντάς την εδώ εκεί στην επιφάνεια του ταψιού. Επάνω τοποθετώ τις φέτες του ροδάκινου ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του ταψιού. Πάνω αδειάζω την ζύμη μου και τοποθετώ το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά. Όταν κρυώσει αρκετά αναποδογυρίζω την φόρμα σε ένα πιάτο.