Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019

Μήλα στο φούρνο



Υλικά


4 μεγάλα μήλα
3 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κανέλα Κεϋλάνης
1 φύλλο σφολιάτας
30 γ βούτυρο
1 κρόκο αυγού


Εκτέλεση


Καθαρίζουμε με νερό πολύ καλά τα μήλα. Αφαιρούμε το επάνω του μέρος με ένα μαχαίρι (όπως όταν ανοίγουμε τις πιπεριές). Αφαιρούμε, αλλά κρατάμε την εσωτερική του σάρκα, πετώντας τα κουκούτσια. Πολτοποιούμε την σάρκα και τοποθετούμε από μία κουταλιά της σούπας στο εσωτερικό του κάθε μήλου. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε την ζάχαρη και την κανέλα. Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας και με ένα κουτάλι πασπαλίζουμε την ζάχαρη και την κανέλα να πάει παντού σε όλη την επιφάνεια. Με ένα μαχαίρι κόβουμε σε τετραγωνάκια τα …κεφάλια που κόψαμε (στην αρχή των μήλων). Βάζουμε τα κομματάκια του μήλου και αυτά στην επιφάνεια της σφολιάτας και τρίβουμε το βούτυρο σε φλούδες ανάμεσά τους. Τυλίγουμε την σφολιάτα κυκλικά και ελαφρά. Όταν τελειώσουμε το τύλιγμα την κόβουμε σε τέσσερα ίσια μέρη και τα τοποθετούμε το καθένα στο εσωτερικό του κάθε μήλου. Επάνω απλώνουμε με πινέλο τον κρόκο του αυγού. Βάζουμε τα μήλα μας σε ένα πυρίμαχο σκεύος και σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 30 λεπτά.