Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019

Κουλούρια



Υλικά για ζύμη


350 γ αλεύρι ολικής αλέσεως
250 γ χλιαρό νερό
1 φάκελο μαγιά
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές του γλυκού αλάτι

Υλικά για την επιφάνεια των κουλουριών


¼ της κούπας νερό
½ κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
30 γ σουσάμι


Εκτέλεση


Σε ένα μπολ βάζουμε, το μισό αλεύρι, τη ζάχαρη, την μαγιά, το νερό και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το άλλο μισό αλεύρι και το αλάτι. Ανακατεύουμε τα υλικά και φτιάχνουμε ζύμη. Την αφήνουμε για δύο ώρες σκεπασμένη με πετσέτα. Μετά τον καθορισμένο χρόνο, την ζυμώνουμε λίγο και φτιάχνουμε κουλούρια, μεγαλούτσικα και τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα στο ταψί μας. Τελειώνοντας σε μια κούπα βάζουμε το νερό και την ζάχαρη και ανακατεύουμε. Με πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια των κουλουριών και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, για 30 λεπτά.