Δευτέρα 8 Ιουλίου 2019

Clafoutis


Γλυκό που γίνετε στην περιοχή του Limmoges, της Γαλλίας, που μας είναι γνωστή για τη κατασκευή της πορσελάνης.



Υλικά

500 γ κεράσια
100 γ ζάχαρη
100 γ αλεύρι
300 γ γάλα
    3 αυγά
    1 πρέζα αλάτι
Βούτυρο για το σκεύος


Εκτέλεση


Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά και τη μισή ζάχαρη. Κτυπάμε καλά, με τον αυγοδάρτη. Προσθέτουμε το γάλα και την υπόλοιπη ζάχαρη. Βάζουμε το αλάτι και το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά. Το μείγμα μας είναι υγρό. Σε ένα πυρίμαχο σκεύος που πριν το βουτυρώσαμε καλά, τοποθετούμε τα κεράσια, προσθέτουμε το μείγμα μας και το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 40 λεπτά.