Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Μοσχάρι κοκκινιστό με σπαγγέτι



Υλικά



100 γ ελαιόλαδο
1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας ελιά, κομμένο σε μέτρια κομμάτια
1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
5 καρότα, κομμένα σε μικρά τετράγωνα
2 σκελίδες  σκόρδο, ψιλοκομμένο
100 γ κρασί κόκκινο
500 γ ντομάτες σε κομματάκια
500 γ ζωμός κοτόπουλο
500 γ σπαγγέτι ολικής αλέσεως
αλάτι


Εκτέλεση

Αλατίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές. Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μοσχάρι, απ' όλες τις πλευρές, μέχρι να πάρει καλό χρώμα. Το κρατάμε στην άκρη και πετάμε το λίπος από την κατσαρόλα. Βάζουμε στην κατσαρόλα το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσει, αλατίζουμε και προσθέτουμε τα καρότα. Σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν τα καρότα, προσθέτουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε μέχρι να μυρίσει. Προσθέτουμε το σοταρισμένο κρέας, σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε τις ντομάτες, τον ζωμό και περιμένουμε να πάρει μια βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε, μέχρι να μαλακώσει το κρέας, για 2.30  περίπου ώρες. Αν η  σάλτσα μας έχει πολλά υγρά αφήνουμε να βράσει λίγο ακόμα χωρίς το καπάκι στην κατσαρόλα, για να εξατμιστούν. Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια μας. Το πιάτο μας είναι έτοιμο.