Σάββατο 20 Ιουλίου 2019

Αμυγδαλωτά



Υλικά


400 γ αμύγδαλα ασπρισμένα
100 γ ζάχαρη άχνη
  30 γ  άχνη για το γαρνίρισμα
  50 γ  ρούμι
1 βανίλια                     


Εκτέλεση

Βάζουμε τη ζάχαρη στο μούλτι τα αμύγδαλα και τα κόβουμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε, τη βανίλια  και συνεχίζουμε το χτύπημα. Μεταφέρουμε τα υλικά μας σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ρούμι με προσοχή μέχρι να απορριφθεί, από τις σκόνες μας. Σκεπάζουμε με μεμβράνη το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα. Αργότερα το αφαιρούμε από το ψυγείο και πλάθουμε την ζύμη μας σε μικρά μπαλάκια και τους δίνουμε σχήμα αχλαδιού. Τα τοποθετούμε ένα ένα σε μπολ με άχνη και τα γυρίζουμε από όλες τις πλευρές για να… ντυθούν !!