Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Μήλα - τριαντάφυλλο



Υλικά


2  κόκκινα μήλα

1  φύλλο σφολιάτα

1  αυγό

Λίγη κανέλα και  μαύρη ζάχαρη



Εκτέλεση


Παίρνουμε δύο κόκκινα μήλα τα πλένουμε καλά και τα σκουπίζουμε. Τα κόβουμε στην μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια και το σκληρό κομμάτι γύρο από αυτά. Μετά τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και λίγο λοξά (εγκάρσια) για να βγουν μεγάλες (οι φέτες). Τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και στο φούρνο μικροκυμάτων για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
Ύστερα παίρνουμε το φύλλο της σφολιάτας και με το μαχαίρι το κόβουμε κατά μήκος περίπου 3 δάκτυλα, από άκρη σε άκρη.
Ρίχνουμε αρκετή ζάχαρη και κανέλα, στην επιφάνεια αυτή και τοποθετούμε  τις φέτες του μήλου, που ετοιμάσαμε πριν, μέχρι το μέσον της σφολιάτας (έως τα δύο πρώτα δάκτυλα) ώστε να περισσεύει εκτός ζύμης το κόκκινο του μήλου. Τις βάζουμε την μία πάνω και δίπλα στην άλλη. Δηλαδή πριν το τελείωμα την μίας φέτας, είναι η αρχή της άλλης, μέχρι την άκρη του φίλου. Μετά διπλώνουμε προς τα απάνω (για να κλείσουμε μέσα το μήλο, περισσεύοντας το κόκκινο)  και το τυλίγουμε σαν ρολό. Το βάζουμε σε μια φόρμα και έτσι κάνουμε για τα επόμενα κομμάτια της σφολιάτας και των μήλων.
Από το αυγό χωρίζουμε  τον κρόκο από το ασπράδι και με ένα πινέλο βάζουμε σε κάθε ένα από (τα τριαντάφυλλα) τον κρόκο για να του δώσουμε χρώμα.
Τοποθετούμε την φόρμα μας στο φούρνο στους 170ο  μέχρι να ροδίσουν για 20 περίπου λεπτά.