Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Μήλα - κομπόστα




Υλικά

6  μήλα, ποικιλίας,  τζόναθαν, γκόλτεν και στάρκιν


Εκτέλεση

Αφαιρούμε την φλούδα από τα μήλα και καθαρίζουμε το εσωτερικό τους από τα κουκούτσια. Τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια . Κάθε τέταρτο του φρούτου, στην μέση και σε τρία μικρότερα.
Τα βάζουμε σε μια σουπιέρα στο φούρνο μικροκυμάτων για 10 λεπτά, με ένα πιάτο από πάνω για να  μη εξατμιστούν, χυμοί τους.
Όταν πέρασαν τα λεπτά του χρόνου, βγάζουμε το μπολ με το πιάτο και τοποθετούμε στον ίδιο φούρνο, για 8 λεπτά δύο βαζάκια με νερό μέχρι την μέση για να αποστειρωθούν.
Με ένα κουτάλι τοποθετούμε  τα λιωμένα μήλα και το ζουμί τους στα βαζάκια.

Τα σφραγίζουμε με τα καπάκια τους και τα γυρίσουμε ανάποδα στο πάγκο για να κρυώσουν. Αργότερα τα βάζουμε στο ψυγείο.