Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023

Panettone

 

Υλικά για την μαγιά

150 γ αλεύρι

10 γ μαγιά στιγμής

150 γ νερό

 

Υπόλοιπα υλικά

450 γ αλεύρι

80 ζάχαρη

4 κρόκοι αυγών

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

75 γ βούτυρο μαλακό

70 γ νερό

2 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού

1 κουταλιά γεμάτη μέλι

2 φάκελα σταγόνες κουβερτούρας

 

Εκτέλεση

Σε μπολ βάζουμε τα υλικά για την μαγιά. Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με μεμβράνη για 30 λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε το μισό αλεύρι και όλα τα άλλα υλικά μαζί, εκτός από τις σταγόνες κουβερτούρας. Ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και πλάθουμε με το χέρι μας . Μεταφέρουμε την ζύμη σε  αλευρωμένο  πάγκο και πλάθουμε με κυκλικές κινήσεις. Σιγά σιγά αρχίζουμε να την πατάμε ώστε να ανοίξει, όσο γίνετε ποιο πολύ. Πάνω προσθέτουμε τις σταγόνες σε όλη την επιφάνεια και αρχίζουμε, να κλείνουμε τις άκρες. Κάνουμε μια μπάλα. Την κόβουμε στην μέση  και δημιουργούμε δυο μικρότερες. Βάζουμε την κάθε μια στην δική της φόρμα. Τις τοποθετούμε σε ταψάκι και τις σκεπάζουμε με πετσέτα και τις αφήνουμε σε ζεστό χώρο για μια ώρα. Προθερμάναμε τον φούρνο στους 180. Τώρα ξεσκεπάζουμε χαράζουμε ελάχιστα στην κορυφή δημιουργώντας ένα σταυρό και πάνω βάζουμε βούτυρο σε μέγεθος φουντουκιού και στο φούρνο για 35 λεπτά.