Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023

Ψωμί στο τηγάνι

 

Υλικά

300 γ νερό

400 γ αλεύρι

7 γ ξερή μαγιά

1 κουταλάκι αλάτι

½ κουταλάκι ζάχαρη

5 κουταλιές λάδι

 

Εκτέλεση

Σε μπολ βάζουμε το νερό, ελαφρά χλιαρό, 4 κουταλιές από το αλεύρι την ζάχαρη και την μαγιά. Ανακατεύουμε καλά. Τώρα προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι και το αλάτι. Πάλι ανακατεύουμε με ελαφρές κινήσεις. Γίνετε μια άμορφη μάζα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε το μπολ σε ζεστό σημείο για μία ώρα. Η ζύμη διπλασιάζετε. Έπειτα λαδώνουμε τον πάγκο και τα χέρια μας και αδειάζουμε το μπολ στον πάγκο. Από τις άκρες φέρνουμε την ζύμη στο άλλο άκρο και δημιουργούμε μια μπάλα. Την κάνουμε όσο το δυνατόν ποιο στρόγγυλη. Λαδώνουμε ένα τηγάνι 24 εκατοστά. Πάνω βάζουμε την ζύμη, την πατάμε με το χέρι μας για να καλυφθεί όλη την επιφάνεια. Βάζουμε πάνω λάδι με το χέρι μας και σκεπάζουμε για 30 λεπτά το τηγάνι. Πάλι φουσκώνει η ζύμη. Τώρα μεταφέρουμε στο 4 της ηλεκτρική εστίας και σκεπάζουμε με καπάκι ή με λαδωμένο αλουμινόχαρτο. Ψήνουμε για 25 λεπτά μέχρι να ροδίσει το κάτω μέρος. Ξεσκεπάζουμε και γυρίζουμε το πάνω κάτω, για άλλα 20 λεπτά.