Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023

Κοτόπουλο και Chorizo paella

 

Υλικά

 500 γ στήθος κοτόπουλο κομμένο σε λουρίδες

1 πιπεριά

130 γ ρύζι

2 κύβοι λαχανικών

½ κουτί με κομμένες ντομάτες

500 γ χλιαρό νερό

πιπέρι

Μια πρέζα σαφράν

½ κουταλάκι κουρκουμά

6 κουταλιές λάδι

1 τσορίζο λουκάνικο

½ κουτί αρακά

 

Εκτέλεση

Θωρακίζουμε το κοτόπουλο στο λάδι, σε σκεύος με καπάκι. Προσθέτουμε την πιπεριά κομμένη σε κύβους, για 2 λεπτά. Έπειτα μπαίνει, το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε την ντομάτα και τους κύβους με το νερό. Ανακατεύουμε και σκεπάζουμε για λίγα λεπτά. Βάζουμε πιπέρι, σαφράν και κουρκουμά. Σκεπάζουμε για 20 λεπτά σε χαμηλότερη φωτιά από ότι είχαμε. Στο φούρνο και σε σχάρα βάζουμε το τσορίζο. Όταν είναι έτοιμο το κόβουμε σε φέτες και το βάζουμε στο σκεύος μας. Τέλος προσθέτουμε αφού πλύναμε τον αρακά.