Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023

Ισπανικό ρύζι

 

Υλικά

1 ποτήρι ρύζι

5 κουταλιές λάδι

2 ½ κούπες με ζωμό λαχανικών

1 κρεμμύδι

1 πράσινη πιπεριά

2 σκελίδες σκόρδο

1 κουταλάκι κουρκουμά

Αλάτι - πιπέρι

500 γ στήθος κοτόπουλο κομμένο σε μπουκίτσες.

 

Εκτέλεση

Θωρακίζουμε το κοτόπουλο με 2 κουταλιές λάδι στο σκεύος μας. Το αφαιρούμε σε μπολ, όταν είναι έτοιμο. Βάζουμε τις άλλες τρεις κουταλιές λάδι. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μετά την πιπεριά και αργότερα προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε έως ότου γυαλίσει. Προσθέτουμε τον κουρκουμά, το κοτόπουλο και πάλι αλλά και τον ζωμό. Αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε την φωτιά και σκεπάζουμε για 20 περίπου λεπτά να είναι έτοιμο το ρύζι μας και μα μη υπάρχουν υγρά.