Παρασκευή 10 Ιουνίου 2022

Λαζάνια vegetarian

 

Υλικά

3 καρότα κομμένα σε κυβάκια

500 γ μανιτάρια σε φέτες

2 σκελίδες σκόρδο

12 φύλλα λαζάνια

250 γ φακές

400 γ γιαούρτι στραγγιστό

1 αυγό

350 γ τριμμένο τυρί γκούτα

1 κούπα με ζωμό λαχανικών

1 κουτί τριμμένη τομάτα

Αλάτι και πιπέρι

Λάδι για το σοτάρισμα

 

Εκτέλεση

Σοτάρουμε τα μανιτάρια σε δυνατή φωτιά, σε σκεύος με καπάκι. Προσθέτουμε το κρεμμύδι σε κυβάκια, τα καρότα, το σκόρδο. Όταν είναι έτοιμα, προσθέτουμε την ντομάτα και τον ζωμό. Ανακατεύουμε καλά. Χαμηλώνουμε την φωτιά. Προσθέτουμε τις φακές, πλυμένες και σκεπάζουμε. Αφήνουμε να βράσουν για 35 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν τα καρότα και οι φακές είναι σχεδόν έτοιμες. Κατεβάζουμε από την φωτιά. Σε παραλληλόγραμμη ταψί βάζουμε μια στρώση από τα υλικά μας, (χωρισμένο σε τρεις δώσεις). Πάνω βάζουμε μια σειρά λαζάνια και επάνω πάλι από τα υλικά μας. Πάλι η ίδια διαδικασία και τέλος να είναι τα μαγειρευτά υλικά μας. Σε μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτη με το αυγό και 50 γ από το τυρί. Το προσθέτουμε στο ταψί και το στρώνουμε καλά. Πάνω βάζουμε το υπόλοιπο τυρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.