Σάββατο 11 Ιουνίου 2022

Clafoutis με βερίκοκα

 

Υλικά

500 γ βερίκοκα

100 γ ζάχαρη

100 γ αλεύρι

300 γ γάλα

3 αυγά

Βούτυρο για την φόρμα

Ζάχαρη για την επιφάνεια

 

Εκτέλεση

Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε. Σε ταψάκι που το βουτυρώνουμε, βάζουμε τα βερίκοκα πλυμένα και στεγνωμένα κομμένα στη μέση και (χωρίς κουκούτσια), με την σάρκα επάνω. Περιχύνουμε τα υλικά του μπολ και φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 45 λεπτά. Όταν το βγάζουμε βάζουμε ζάχαρη στην επιφάνεια και το ταψάκι σε σχάρα.