Σάββατο 18 Ιουλίου 2020

Μπριάμ




Υλικά

4 μελιτζάνες φλάσκες
4 κολοκύθια μεγάλα
4 πιπεριές πράσινες ανοιχτόχρωμες
4 κουταλιές της σούπας λάδι
3 ντομάτες δικής μας παραγωγής
2 κρεμμύδια ξερά
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
2 κούπες νερό
Αλάτι, πιπέρι
2 πρέζες ρίγανη
2 πρέζες δυόσμο


Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις μελιτζάνες τις κόβουμε σε φέτες, τις αλατίζουμε με χοντρό αλάτι και τις βάζουμε σε σουρωτήρι και σε ταψάκι στον ήλιο. Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και αυτά τα κόβουμε σε ροδέλες. Το ίδιο κάνουμε και για τις πιπεριές, αλλά και τις ντομάτες. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια σε τετραγωνάκια. Τα σοτάρουμε σε τηγάνι με λίγο λάδι σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε την ζάχαρη για να καραμελώσουν. Αποσύρουμε από την φωτιά όταν είναι έτοιμα. Φέρνουμε τις μελιτζάνες τις ξεπλένουμε και τις αφήνουμε στο σουρωτήρι. Στην γάστρα μας βάζουμε σαν βάση το κρεμμύδι μας. Επάνω σε αυτό και όρθια θέση βάζουμε τις φέτες μας. Ξεκινάμε από μελιτζάνα, κολοκυθάκι, ντομάτα, μελιτζάνα, ντομάτα, κολοκυθάκι, πιπεριά. Συνεχίζουμε στην σειρά αυτή αλλά και πως μας πάει καλύτερα, τοποθετώντας τα υλικά μας μέχρι να τελειώσουν. Προσθέτουμε την ρίγανη και τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι, νερό και λάδι. Σκεπάζουμε με το καπάκι και ανάβουμε το μάτι της κουζίνας στο 7. Αφήνουμε την γάστρα μας για 55 λεπτά. Το φαγητό μας είναι έτοιμο.