Σάββατο 25 Ιουλίου 2020

Δροσερό γλυκό με ροδάκινα




Υλικά

1 λίτρο γάλα με λίγα λιπαρά
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
5 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ
2 ροδάκινα ξεφλουδισμένα, σε φέτες
Κανέλα Κεϋλάνης για το γαρνίρισμα


Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και το κορν φλάουερ. Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα. Ανάβουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε έως ότου πήξει το μίγμα μας. Όταν είναι έτοιμο μεταφέρουμε το μισό σε πυρίμαχο σκεύος. Βάζουμε το ροδάκινο επάνω και στη συνέχεια το υπόλοιπο μίγμα μας. Στην επιφάνεια βάζουμε κανέλα. Αφήνουμε στον πάγκο για 20 λεπτά και μετά το τοποθετούμε στο ψυγείο.