Τετάρτη 15 Ιουλίου 2020

Πίτες με τυρί




Υλικά

400 γ αλεύρι
200 γ γάλα
100 γ βούτυρο
300 γ ξινομυζήθρα θρυμματισμένη
1 φάκελο μαγιά
1 κουτάλι γλυκού ζάχαρη
1 κουτάλι γλυκού αλάτι
5 πρέζες δυόσμο


Εκτέλεση

Σε μπρίκι βάζουμε το γάλα και το βούτυρο, να ομογενοποιηθούν. Σε μπολ βάζουμε όλα τα άλλα υλικά και προσθέτουμε από το μπρίκι τα υγρά. Ανακατεύουμε καλά. Με το χέρι μας φτιάχνουμε την ζύμη και όταν είναι έτοιμη, αλευρώνουμε το μπολ μας και σκεπάζουμε με μεμβράνη και με πετσέτα από πάνω. Αφήνουμε στην κατάσταση αυτή για δύο ώρες. Έπειτα ξεσκεπάζουμε το μπολ και βάζουμε την ζύμη μας στον πάγκο. Ζυμώνουμε για δυο λεπτά. Μετά κόβουμε την ζύμη μας σε κομμάτια. Το κάθε ένα από αυτά το ανοίγουμε πατώντας το με το χέρι μας. Όταν ανοίξει στο επιθυμητό μέγεθος βάζουμε πάνω το τυρί μας και κλείνουμε τις άκρες σχηματίζοντας πουγκί. Το γυρίζουμε ανάποδα και πάλι με το χέρι μας πατάμε για να ανοίξει αισθητά. Το μεταφέρουμε σε καυτό αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι και ψήνουμε από κάθε πλευρά μέχρι να πάρει χρώμα. Επαναλαμβάνουμε και για τα επόμενα κομμάτια της ζύμης, με ο τυρί.