Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

Cake extrême au Chocolat




Η ιδέα από το blog  https://lesgourmandisesdekarelle.com/




Υλικά


300 γ μαύρη σοκολάτα
125 γ βούτυρο
150 γ ζάχαρη
5 αυγά
100 γ αλεύρι
40 γ κακάο χωρίς ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 φάκελο μπέικιν


Εκτέλεση


Βάζουμε την σοκολάτα κομμένη σε κομμάτια και την τοποθετούμε στον φούρνο μικροκυμάτων να λιώσει. Όταν είναι έτοιμη, προσθέτουμε το βούτυρο για 30 δευτερόλεπτα, κομμένο σε κομμάτια να λιώσει και αυτό. Αποσύρουμε από το φούρνο και με κουτάλι ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθεί, το μείγμα μας. Προσθέτουμε την ζάχαρη και ένα - ένα τα αυγά, ανακατεύοντας καλά. Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι , με το μπέικιν και το αλάτι. Τοποθετούμε το μείγμα μας σε φόρμα μακρόστενη, βουτυρωμένη και αλευρωμένη. Την τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 55 λεπτά.