Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020

Ρεβίθια στη κατσαρόλα, με λουκάνικο




Υλικά

400 γ ρεβίθια
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες και σε τέταρτα
1 κουτί τριμμένη ντομάτα
2 φύλλα δάφνης
2 πρέζες  δυόσμο
2 πρέζες θυμάρι
1 πρέζα πάπρικα γλυκιά
5 κουταλιές της σούπας λάδι
200 γ λουκάνικο


Εκτέλεση

Από το βράδυ βάζουμε σε μπολ τα ρεβίθια στο νερό μαζί με την σόδα. Την άλλη μέρα ξεπλένουμε καλά σε σουρωτήρι και τα τοποθετούμε σε νερό για 35 λεπτά ή έως ότου να μαλακώσουν. Τα τοποθετούμε σε ρηχή κατσαρόλα. Και σε μεσαία προς δυνατή φωτιά Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την ντομάτα, και ίδια ποσότητα νερού στο κουτάκι που είχε την ντομάτα, τα φύλλα της δάφνης, το λάδι, την πάπρικα, το θυμάρι και τον δυόσμο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και το αφήνουμε για 20 λεπτά. Σε τηγάνι χωρίς λάδι σοτάρουμε σε ροδέλες το λουκάνικο. Όταν είναι έτοιμο, το βγάζουμε από το τηγάνι σε πιάτο με χαρτοπετσέτα και το στεγνώνουμε καλά. Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα μας που ακόμα είναι στην φωτιά, χαμηλώνουμε κατά δυο βαθμούς την θερμοκρασία και περιμένουμε να σωθούν τα υγρά του. Όταν γίνει αυτό βάζουμε το λουκάνικο ανακατεύουμε καλά και σκεπάζουμε πάλι για 10 λεπτά. Τέλος αποσύρουμε από την φωτιά