Δευτέρα 5 Αυγούστου 2019

Σουφλέ λαχανικών, τυριών και ζαμπόν




Υλικά

3 βρασμένες πατάτες
4 τρυφερά κολοκύθια μέτρια
2 κρεμμύδια
6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
4 αυγά
3 κούπες γάλα
1 ½ κούπα αλεύρι
1 κ. γ. μπέικιν
1/2 κούπα ελαιόλαδο
2 φέτες χοντροκομμένες  ζαμπόν
1 κούπα γραβιέρα τριμμένη
½ κούπα φέτα τριμμένη
½ κούπα σκληρό κίτρινο τυρί
Πιπέρι και αλάτι
6 φρυγανιές τριμμένες  


Εκτέλεση


Βράζουμε τις πατάτες και τις καθαρίζουμε μετά, κόβοντάς τες σε μικρά τετραγωνάκια. Τρίβουμε  τα κολοκύθια, που τα καθαρίσαμε πριν. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Σε άλλο μεγάλο μπολ βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με το γάλα. Προσθέτουμε το λάδι, τα τυριά, το ζαμπόν και ανακατεύουμε. Τώρα βάζουμε  το αλεύρι, το μπέικιν και τα λαχανικά. Στο ταψί βάζουμε  λίγο λάδι και την μισή ποσότητα φρυγανιάς, απλώνουμε απάνω το μείγμα ομοιόμορφα και τελειώνουμε με την υπόλοιπη φρυγανιά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς  για 50΄