Τρίτη 20 Αυγούστου 2019

Σουφλέ με χυλοπίτες




Υλικά

500 γ χυλοπίτες
100 γ γκούντα τριμμένη
300 γ ρεγκάτο τριμμένο
2 πακέτα μπέικον
Αλάτι, λάδι
600 γ κρέμα γάλακτος


Εκτέλεση

Σε μεγάλη κατσαρόλα ετοιμάζω, νερό αλατισμένο για τις χυλοπίτες. Κόβω σε μικρά κομματάκια το μπέικον και το σοτάρω σε καυτό λάδι για λίγα λεπτά. Βγάζω τις χυλοπίτες από το νερό στο σουρωτήρι και τις επαναφέρω στην άδεια κατσαρόλα. Προσθέτω λίγη γκούτα και ανακατεύω. Προσθέτω το μπέικον μαζί με τα υγρά του και ότι λάδι έμεινε στο τηγάνι και πάλι ανακατεύω. Σε μεγάλο πυρέξ βάζω το μισό μείγμα και προσθέτω, πάλι γκούντα και ρεγκάτο. Βάζω το υπόλοιπο μείγμα και τα τυριά μου με πρώτο το γκούντα και έπειτα το ρεγκάτο. Προσθέτω την κρέμα γάλακτος και τοποθετώ το πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 25 λεπτά.