Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

Mantecaos



Κουλουράκια από την Ισπανία. Συνταγή τριών αιώνων, έως και σήμερα.

 Υλικά


350 γ αλεύρι
130 γ ζάχαρη
100 ml λάδι (έβαλα σόγιας)
Κανέλα


Εκτέλεση


Σε μπολ βάζω το αλεύρι και την ζάχαρη και ανακατεύω καλά. Προσθέτω το λάδι. Γίνετε μια ελαφριά ζύμη. Ανακατεύω με το χέρι. Φτιάχνω μικρά μπαλάκια σαν κεφτεδάκια και τα βάζω σε ταψί με λαδόκολλά. Όταν όλα είναι στην θέση τους τα πατάω ελαφρά από πάνω για να κάνουν ένα λακκάκι. Σε αυτό βάζω κανέλα. Σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο βάζω το ταψί και αμέσως κατεβάζω την θερμότητα στους 120. Ψήνω για 45 λεπτά.