Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Χορτόπιτα με τυρί


Υλικά

700 γραμμ. κατεψυγμένο φύλλο σπανακιού
3 πράσα
7 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
2 αυγά
¼ ποτηριού λάδι
300 γραμμ. φέτα
1 φύλλο σφολιάτα


Εκτέλεση

Κόβω τα πράσα, τα κρεμμυδάκια σε μικρά κομμάτια, σε ένα μεγάλο σκεύος.
Βάζω σε νερό τα φύλλα από σπανάκι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνω και τα πατάω με το χέρι.
Κτυπάω τα αυγά, θρυμματίζω την φέτα με το χέρι στο μπολ με τα χορταρικά. Προσθέτω τα αυγά που τα κτύπησα πρώτα σε ένα μικρό μπολ, το λάδι και το άνηθο. Τα ανακατεύω όλα μαζί.
Σε ένα ταψί στρώνω το φύλλο της σφολιάτας αφού πρώτα έβαλα λίγο λάδι στην επιφάνεια. Με το πιρούνι το τρυπάω εδώ εκεί και από πάνω βάζω όλα τα υλικά. Τα στρώνω καλά με ένα κουτάλι και προσθέτω από πάνω λίγο νερό.
Σε προθερμασμένο φούρνο τώρα βάζω το ταψί στους 180 βαθμούς  για 35 λεπτά