Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016

Πατάτες σουφλέ


Υλικά

1 κιλό πατάτες

250 γραμμ. ζωμός λαχανικών

100 γραμμ. βούτυρο

2 μεγάλα κρεμμύδια

250 γραμμ. τυρί τριμμένο



Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη τις πατάτες.
Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο λυόμενο, το τριμμένο κρεμμύδι, τον ζωμό και ανακατεύουμε το μείγμα. Έπειτα βάζουμε και την τριμμένη πατάτα και ομογενοποιούμε όλα τα υλικά. Τα στρώνουμε σε ένα πυρέξ και από πάνω βάζουμε το τριμμένο τυρί, σε όλη την επιφάνεια. Το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 45΄. Όταν είναι έτοιμο είναι ροδοκόκκινο.