Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Μακαρονόπιτα



Υλικά

500 γραμμ. μακαρόνια κοχυλάκι

300 γραμμ. φέτα

100 γραμμ. βούτυρο

5 αυγά

6 χοντρά φύλλα κρούστας

1 κρέμα γάλακτος

1 φλιτζάνι γάλα

5 κου. σούπας λάδι



Εκτέλεση


Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα μακαρόνια. Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα. Κτυπάμε τα 4 αυγά, κόβουμε την φέτα σε μικρά κομματάκια, το ίδιο και το βούτυρο που από την αρχή βγάλαμε από το ψυγείο. Όλα μαζί τα βάζουμε στα μακαρόνια και τα ανακατεύουμε αρκετά, να λιώσει το βούτυρο τελείως. Από πάνω περιχύνουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Σε ένα ταψί βάζουμε λάδι και τοποθετούμε τα δύο φύλλα κρούστας. Κρατάμε τις άκρες του φύλλου έξω από το ταψί. Βάζουμε το μισό μέρος της κατσαρόλας και το στρώνουμε να πάει παντού. Έπειτα τα άλλα δύο φύλλα και επάνω το υπόλοιπο μείγμα μας. Τελειώνοντας τα δυο τελευταία φύλλα κρούστας και τυλίγουμε τις άκρες των φύλλων. Σε ένα βαθύ πιάτο κτυπάμε ένα αυγό προσθέτουμε μισή κούπα γάλα και 3 κουταλιές λάδι. Όλα μαζί τα περιχύνουμε στην επιφάνεια και στις γωνίες της πίτας μας. Χαράζουμε την επιφάνεια και τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο για 35 λεπτά.