Από την Fatto in casa da Benedetta
Υλικά
200 γ ξεφλουδισμένα αμύγδαλα και τριμμένα
4 αυγά
Ξύσμα από ένα λεμόνι
Χυμό από ένα λεμόνι
160 γ ζάχαρη κρυσταλλική
150 γ βούτυρο λυμένο
1 κουταλάκι μπέικιν
2 κουταλάκια γεμάτα κορν φλάουερ
Εκτέλεση
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Κτυπάμε με μίξερ τα
ασπράδια. Κτυπάμε πάλι με μίξερ τους κρόκους, προσθέτοντας την ζάχαρη, το ξύσμα
του λεμονιού και το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε τον χυμό λεμονιού, το
κορν φλάουερ και το μπέικιν. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα ασπράδια και ανακατεύουμε από κάτω προς τα
απάνω, την ζύμη μας. Τέλος προσθέτουμε το τριμμένο αμύγδαλο. Μεταφέρουμε σε καλά
βουτυρωμένη φόρμα την ζύμη μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς
για 40 λεπτά.