Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022

Κολοκυθόπιτα με χοιρινή καπνιστή μπριτζόλα

 

Υλικά

600 γ κολοκυθάκια

100 γ μανούρι

½ ματσάκι άνηθο

½ ματσάκι δυόσμο

70 γ αλεύρι

200 γ μπριτζόλα καπνιστή κομμένη σε κομματάκια

5 κουταλιές λάδι

1 κρεμμύδι

120 γ γάλα

1 κουταλάκι μπέικιν

2 γεμάτα κουταλάκια κορν φλάουερ

20 γ σουσάμι

 

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά και τρίβουμε τα κολοκυθάκια. Τα βάζουμε σε σουρωτήρι με αλάτι. Τα αφήνουμε. Σε μπολ βάζουμε τα αυγά, το γάλα, τα 3 κουτάλια λάδι, το δυόσμο και τον άνηθο. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το κορν φλάουερ το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε πάλι καλά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι σε κομματάκια και την μπριτζόλα. Ανακατεύουμε. Σουρώνουμε και πατάμε τα κολοκυθάκια να φύγουν τα υγρά τους και τα προσθέτουμε στο μπολ με τα υλικά μας. Σε πυρίμαχο σκεύος βάζουμε λάδι και πάνω το μισό σουσάμι. Πάνω βάζουμε τον χυλό. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο σουσάμι και βάζουμε τις άλλες δυο κουταλιές λάδι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνο για 50 λεπτά.