Υλικά
250 γ ζεστό νερό
225 γ αλεύρι ολικής
1 φάκελο μαγιά
1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλάκι αλάτι
1 ½ κουταλιά λάδι
Εκτέλεση
Σε μπολ βάζουμε το νερό με την μαγιά και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το αλεύρι με την ζάχαρη και το αλάτι και το λάδι. Ανακατεύουμε με
μαριζ. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και πετσέτα για 30 λεπτά. Μετά τον χρόνο
αυτό, ξεσκεπάζουμε βάζουμε λίγο αλεύρι στην επιφάνεια και ανακατεύουμε ελαφρά
να ξεφουσκώσει η ζύμη. Την μεταφέρουμε σε παραλληλόγραμμη φόρμα. Σκεπάζουμε και
πάλι, με μεμβράνη και πετσέτα για άλλα 30 λεπτά. Ανάβουμε τον φούρνο στους 200
βαθμούς. Μετά τον χρόνο που πέρασε. Ξεσκεπάζουμε πάλι, χαράζουμε την επιφάνεια
με κοφτερό μαχαίρι και φουρνίζουμε για 30 λεπτά.