Πέμπτη 19 Μαΐου 2022

Kirsch

 

Υλικά

60 γ σταφίδες

300 γ αλεύρι

60 γ ζάχαρη

3 γ αλάτι

2 αυγά

100 γρ γάλα

10 γ φρέσκια μαγιά

90 γρ βούτυρο

7 ολόκληρα αμύγδαλα

ζάχαρη άχνη

Λάδι για την φόρμα

 

Εκτέλεση

Από την προηγούμενη μέρα τοποθετούμε τις σταφίδες σε μπολ με νερό. Στον κάδο του μίξερ με το γάντζο ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τα αυγά, το γάλα και τη μαγιά. Αφήνουμε να ζυμωθεί σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια και αφήνουμε να ζυμωθεί σε μέτρια ταχύτητα για 20 λεπτά. Αφαιρούμε το μπολ του μίξερ και τοποθετήστε μια μεμβράνη σε επαφή με τη ζύμη μας. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα και 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. Στραγγίζουμε τις σταφίδες. Όταν τελειώσει ο χρόνος ξεκούρασης, προσθέτουμε τις στραγγισμένες σταφίδες στη ζύμη μας. Ανακατεύουμε και πάλι με το γάντζο μέχρι να ανακατευθούν ομοιόμορφα οι σταφίδες. Αλείψτε τη φόρμα μας με λάδι. Μεταφέρουμε την ζύμη μας στην φόρμα (με κώνο). Είναι σε κολλώδη μορφή. Με κουτάλι προσπαθούμε να την απλώσουμε στη φόρμα ομοιόμορφα. Αφήνουμε και πάλι να ξεκουραστεί για 1 ώρα και 30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου, με καθαρή πετσέτα επάνω. Προθερμένουμε το φούρνο μας στους 170° και στη συνέχεια ψήστε για 45 λεπτά. Μπορούμε να το καλύψετε την φόρμα με αλουμινόχαρτο κατά την μέση, του ψησίματος αν ροδίσει πολύ το πάνω μέρος. Βγάζουμε από το φούρνο και αμέσως αναποδογυρίζουμε την φόρμα. Ξεφορμάρετε αμέσως. Τοποθετούμε το Kirsch σε σχάρα. Προσθέτουμε την άχνη και πάνω βάζουμε αμύγδαλα.