Σάββατο 21 Μαΐου 2022

Ψωμάκια με σιμιγδάλι και καλαμπόκι

 

Υλικά

220 γ χλιαρό νερό

2 φάκελα ξηρή μαγιά

1 κουταλιά αλάτι

1 κουταλάκι ζάχαρη

150 γ καλαμποκάλευρο

150 γ ψιλό σιμιγδάλι

10 γ σουσάμι

 

Εκτέλεση

Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός του σουσαμιού και ανακατεύουμε. Αφήνουμε σκεπασμένο το μπολ με πετσέτα για 20 λεπτά. Λαδώνουμε την φόρμα των μάφινς. Όταν περάσει ο χρόνος, με κουτάλι μεταφέρουμε την ζύμη μας στις θέσεις (των μάφινς). Πάνω βάζουμε σουσάμι και σκεπάζουμε για άλλα 20 λεπτά. Προθερμένουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς και φουρνίζουμε για 35 λεπτά.